Blogity blog blog


Plaukėm Širvinta (ta, kur į Šventąją (ta, kur į Nerį)) -- pailsėjau gamtoje

2009-03-22, rtfb

Upė šaltuonėlė - Mano Širvinta. Rudenio lapelių Mirga priberta…

Nei ji mano, nei čia ta Širvinta, apie kurią rašė Salomėja, bet who cares?! I can haz poytree in meblog :-). Užtat šaltuonėlė. Kyzdėc kokia šaltuonėlė. Taip kardinaliai sušalęs dar turbūt gyvenime nebuvau.

Bet apie viską nuo pradžių.

Važiavom iš vakaro, kad išvengti rytinio chaosėlio. Nakvojom ne starto taške, o kažkur prie Musės, ten patogi stovyklavietė. Nors didžioji plaukikų dalis ir jungėsi ryte -- nakvojom tik keturiese: aš, jago, Pofkė iš Upių Labirinto (org) ir Jakas.

Pirmas dalykas ne pagal kanonus, ką padarėm, buvo dar besipakuojant dalykus: „Jago, palatkių neimam, ane?“ „Ajo, galim neimt“. Tai neėmėm :-). Mes su jago išbandinėjom neseniai „išrastą“ miegojimo būdą baidarėje su palapinskraiste, o Pofkė išvis miegojo va taip:

Pofkė miega

Taigis, 34 miegojo po atviru.

Kitas pokštas, kurį nusprendžiau priparkuoti prie pirmojo sekė iš to, kad jeigu jau miegoti po atviru prie ~nulio, tai reikia pasirūpinti, kad miegoti būtų šilta, ar ne? Teisingai! Vadinasi, žieminio miegmaišio neimam, imam vasarinį ir žiūrim, ar gerai miegasi su vasariniu ir pora megztinių ;-). Paaiškėjo, kad su mano Campusu „Light 100“, kurio komfortinė temperatūra +9, prie žadėtų -2 (kiek buvo iš tikro, nežinau) miegasi visai komfortiškai; šalta buvo tik kojoms žemiau čiurnų.

Pamiegojom (tiesa, mažokai), atsikėlėm, pavalgėm, nuvažiavom startuot. Įdomiausia buvo persirenginėti sningant. Startavom.

Upė džiugino ir nedžiugino pamainom. Ten kur džiugino, ten faina, ten kur nedžiugino, tai nuobodu iki mirties. Mat vanduo gana pakilęs ir ten, kur ne slenksčiai, atrodo vos ne kaip Neris ties Vilniumi. Kartkartėm užplaukus pašiaušto vandens ruožą, buvo smagu pirmą kartą normaliai išsibandyti naująjį laivą -- susigalvoti slalomą per ruožą, apiplaukti „va ten“, o ne kur patogiau ir panašiai. Dar kartą patiko laivo manevringumas.

Pagrindinė plaukimo bėda buvo žema temperatūra, praktiškai nenustojantys lietus, šlapdriba ir sniegas. Na ir kad būtų ne per lengva, priešpriešinis vėjas. Sumoje tai sukėlė gerokai netikėtą patyrimą, kad vos per kelias valandas mūsuose įmanoma sušalti į ožio ragą. Taip, kad net kaulų čiulpai pradėjo kristalizuotis, nepaisant visai pusėtino apsirengimo.

Vaizdas prieš pat startą:

Startas

O čia aš po finišo, šildausi ant primuso:

Finišas

Pailsėjau gamtoje su draugais. Dabar kurį laiką plaukti nebenorėsiu ;-). Įdomiausia tai, kad nesusirgau. Gal dar ir ankstoka girtis, dar tik para su kableliu praėjo, bet jau turiu vilties, kad bent jau paukščių gripo nepasigavau :-).

З.Ы. Adi, Bilbai, šiknon jūsų „mėgstu, kai šalta“! Nieko asmeniško. Tiesiog jūs nežinot ką reiškia šalta. Kai praėjus ~6val po upės, sėdi pirty, su drabužiais, geri karštą arbatą ir vis dar krečia šaltis, va čia yra Šalta!

 
Tagai: Gamta, Turizmas

 
12 komentarų:

avatar

Panašu kad buvo linksma :)


avatar

Aha. Buvo visai linksma.


avatar

Jei atmintis manes neapgauna - pirmoji mano upė ^__^


avatar

naz, mano irgi! :-). Vienoj vietoj netgi tiksliai atpažinau seklumingą posūkį (seklumingas jis buvo tada, 2005-ųjų vasarą…)

-rtfb


avatar

Mus su Adžiu mano kolegos į vandenį pirmą kart čia įleido… o tada ir užsikrėtėm, nes kaip pirmam kartui laikant irklą, buvo pasiutusiai sunku :)
Dar nakvojome lauke su keistom karvėm (labai įtarios buvo) :D


avatar

puikus stilius :) o šiaip liekakanopiai Jūs.


avatar

O kas yra liekakanopiai?


avatar

naz, o nakvojot kur -- dar Širvintoj, ar jau Šventojoj? Dešiniam krante?

jago, žinant Džonį, įtariu, kad turėta omeny orkliai ;-)

-rtfb


avatar

Rtfb, dėl tokio šalčio absoliučiai sutinku :) Tiksliau, dėl šalčio tokiomis aplinkybėmis.

O dėl nakvynės - nakvojom dar Širvintoj, dešiniam krante, buvo tokia miškeliais apsupta didelė (kelių, jei ne keliolikos ha) pieva-ganykla, kurios galo už kalvos nė nesimatė. Kažkur ~18 km iki santakos su Šventąja, jei nieko nepainioju.


avatar

Širvintoje, dešiniam krante, kur yra tokia sąnašų salelė per vidurį…


avatar

tai 0 pati ta temperatūra miegojimui, kažkaip primena naujametį :)


avatar

Aš niekada nesakiau, kad man patinka, kai šalta. Nifiga, kai šalta man visai nepatinka :) Ką aš sakiau, kad man labai nepatinka, kai karšta, o tai visiškai nereiškia, kad patinka, kai šalta ;)

Dar teks tau kada man papasakoti visą procedūra “šildymosi ant primuso” :D


Mano nacis spam-filtras visus laiko botais.
Išspręskite šitą captcha jeigu jūs ne toks:

9 + 5 =