Blogity blog blog


Vim ir Doxygen ir rašyba

2009-01-23, rtfb

(Dear googler, if you come here from a search engine and are disappointed seeing this weird language and are looking for information on Vim and Doxygen, don’t run away. There’s an English version of this article.)

Kartą darbe įvyko didis džiaugsmas: numigravom mūsų SDK dokumentaciją į Doxygen. Ne, neklauskit iš ko mes migravom, tuo labiau neklauskit iš ko aš ją numigravau prieš 4 metus -- nenoriu gėdinti savo darbovietės :-)

Taigi, dokumentacija jau įgavusi labiausiai jai tinkamą pavidalą ir visi puola tvarkyti neišvengiamas kliurkas, kurios atsiranda po migravimo. Pamaniau, puiki proga prasukti tekstą pro rašybos tikrinimo įrankius, ko gero, pirmą kartą to teksto istorijoje. Bet bėda! False positives…

Pažiūrėkit patys (vaizdas pasididina):

Be Doxygen; nuoroda į vaizdą

Vim yra pakankamai protingas, kad netikrintų rašybos kode, tik komentaruose. Bet raktiniai Doxygen’o žodžiai bei nuorodos į kintamuosius, funkcijas ir konstantas taip pat duoda false positives.

Truputį pagooglinau ir radau, kad Vim moka suprasti Doxygen’ą, tik pagal nutylėjimą tai nėra įjungta:

Su Doxygen, bet prastai; nuoroda į vaizdą

Valio, raktiniai žodžiai ir parametrų vardai jau nebetrukdo! Bet nuorodos į vidines/išorines API funkcijas bei kryžminės nuorodos… Teko padirbėti. Truputį palaksčius ratais, pašokus šamaniškus šokius bei pamušus būgnelį, pavyko pasiekti štai tokį vaizdą:

Su Doxygen, veikia; nuoroda į vaizdą

Vietoj pradinių dešimties raportuotų rašybos klaidų, viena. Tas vienintelis tikras mistaipas, visi kiti 9 buvo false positives.

Techninių detalių čia nekartosiu, jas, kartu su reikiamais kodo pavyzdžiais rasite čia.

O ar jūsų mėgstamas redaktorius taip gali? ;-)

 
 
2 komentarai:

avatar

Doxymacs? ;P


avatar

yvl, dėl Emacso aš nė akimirkos neabejojau :-)

-rtfb


Mano nacis spam-filtras visus laiko botais.
Išspręskite šitą captcha jeigu jūs ne toks:

9 + 6 =